Cum reduci din cheltuieli la nunta?

Ce cheltuieli de nunta pot fi evitate? Sunt costuri pe care le poti taia, mai ales la o nunta cu buget mic. Iata cum.
In perioada pregatirilor, nu cumpara reviste pentru nunti. Foloseste-te de Internet sau imprumuta reviste de la prietenele casatorite deja.
Compara preturile. Nu spune DA primei oferte.
Intreaba daca poti obtine o reducere, mai ales daca faceti nunta in afara sezonului.
Comunica prin e-mail acolo unde e posibil, mai ales cand esti in perioada de cercetari. E gratis.
Alege doar lucrurile pe care vi le doriti la nunta. Nu te lasa atrasa in spirala industriei nuntilor. Nu ai nevoie de tot ceea ce ofera firmele si agentiile de nunti.
Retine! Nunta e ceremonia in care va dati acordul scris si in fata lui Dumnezeu ca vreti sa va uniti destinele. Asta e partea care conteaza, nu zorzoanele.
Alege o biserica unde slujeste un singur preot, cel mult doi, pentru ca la sfarsitul slujbei fiecare preot trebuie remunerat.
Unele biserici percep o taxa de monument. Alege o biserica unde nu ai de platit astfel de taxe.
Incearca sa faci cununia civila in aceeasi zi cu cea religioasa. Nu trebuie sa schimbi tinute, nu trebuie sa faci o alta petrecere, deci cheltuieli de nunta mai mici.
De asemenea, poti folosi florile primite de la invitati pentru a decora restaurantul.
Daca restaurantul se afla la distanta mica de biserica, nu veti avea nevoie de masina. Roaga un prieten sa va conduca, daca distanta e mai mare.
Profita de reduceri. Costumul pentru mire, pantofii, bijuteriile, chiar si decoratiunile de nunta pot fi cumparate la preturi mai mici.
Cumpara lucruri de la foste mirese. Nunta e un eveniment ce dureaza numai o zi. Voalul de mireasa, cosuletul de flori sunt doar cateva lucruri care pot fi refolosite fara teama ca ar fi uzate.
Incearca sa faci singura o parte din lucrurile necesare nuntii in loc sa angajezi o agentie. De exemplu invitatiile de nunta sau aranjamentele florale sunt cheltuieli de nunta ce pot fi reduse.
O nunta traditionala poate fi mai ieftina. Asta deoarece meniul e mai ieftin. Poti alege sarmalute, mamaliga si alte mancaruri romanesti. De asemenea, vinul servit in carafe e mai ieftin decat bauturile fine.
Ca sa pastrezi nota traditionala, pune-le invitatilor tai cate o floare in piept. Renunta la marturii.
Alege o singura pereche de nasi. Vei cumpara un singur cadou.
Nasa nu poarta buchet.
Nu-ti bate capul cu tinuta domnisoarelor de onoare. Lasa-ti prietenele sa se imbrace cum vor.
Nu cumpara buchete domnisoarelor de onoare. Oricum vor buchetul tau de mireasa.
Pentru muzica, angajeaza un dj nu o formatie (sau mai multe).
Fa-ti temele din timp si fa cumparaturile, aranjamentele necesare cu cel putin o luna inainte de nunta. Daca lasi pe ultima suta de metri vei fi tentata sa platesti mai mult, doar sa rezolvi problema. Incepand devreme, ai timp sa cauti, sa compari si sa negociezi, deci vei reduce cheltuielile de nunta.